Υγραεριοκίνηση

Υγραεριοκίνηση:

Η υγραεριοκίνηση είναι η πλέον ασφαλής και φιλική μορφή ενέργειας. Χρησιμοποιείται για την κίνηση οχημάτων από την δεκαετία του 1940 στην Ευρώπη, επίσημα από το 1981 στην Ελλάδα για τα ΤΑΞΙ και από το 1999 νομιμοποιήθηκε για το σύνολο των οχημάτων. Χρησιμοποιείται πια από χιλιάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταγραφεί ατύχημα από υγραέριο, σε αντίθεση με άλλα καύσιμα.

Τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης είναι :

Μεγάλη Οικονομία: 45%-50% φθηνότερο καύσιμο από την τιμή της βενζίνης.
Τα ίδια χιλιόμετρα: Εάν κάποιο όχημα απαιτεί 10 lt/100km με τη βενζίνη, με το υγραέριο απαιτεί 10,5 lt/100 km. Έτσι, μειώνεται το κόστος μετακίνησης στο μισό!
Μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη: Λόγω της τέλειας καύσης που επιτυγχάνεται με το υγραέριο, δεν διαβρώνονται τα μέταλλα του κινητήρα, καθώς το υγραέριο δεν περιέχει πρόσθετα όπως βενζίνη και δεν παρουσιάζονται ανθρακούχα υπολείμματα. Επιτυγχάνεται, έτσι, και οικονομία στα SERVICE.
Ίδιες επιδόσεις με τη βενζίνη: Η σύγχρονη τεχνολογία των συσκευών υγραεριοκίνησης, εξασφαλίζει τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ επιδόσεις του κινητήρα (ιπποδύναμη, επιταχύνσεις, τελική ταχύτητα).
Μεγαλύτερη αυτονομία: Mε την υγραεριοκίνηση έχετε πλέον 2 ρεζερβουάρ καυσίμων, υγραέριο και βενζίνη. Εξασφαλίζετε, επομένως, μεγαλύτερη αυτονομία στις μετακινήσεις σας.
Καθαρότερο περιβάλλον: H υγραεριοκίνηση είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον μορφή κίνησης. Λόγω της τέλειας καύσης του υγραερίου, οι εκπομπές ρύπων είναι σχεδόν μηδενικές.
Τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα: Οι συσκευές υγραεριοκίνησης, διαθέτουν ειδικό λογισμικό για κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας τις ίδιες επιδόσεις με τις εργοστασιακές.

Ασφάλεια:

Η πίεση του υγραερίου στο ρεζερβουάρ είναι 2-3 ατμόσφαιρες ενώ οι προδιαγραφές των δεξαμενών είναι 30 ατμόσφαιρες. Πέραν των απαραίτητων πιστοποιήσεων των δεξαμενών, η ασφάλεια επιτυγχάνεται με το ασφαλιστικό υπερβολικής πίεσης, αντεπίστροφη βαλβίδα, δύο (2) ηλεκτροβαλβίδες, βαλβίδα υπερβολικής ροής και αεροστεγές περικάλυμμα, τα οποία διασφαλίζουν ομαλή και ασφαλή λειτουργία. Επίσημα crash test, αποδεικνύουν πως σε οποιαδήποτε περίπτωση σύγκρουσης, φωτιάς ή ανατροπής του οχήματος, η εγκατάσταση του υγραερίου παραμένει ανέπαφη, διασφαλίζοντας το υγραέριο.

Περιβάλλον

Το υγραέριο είναι καύσιμο, απόλυτα φιλικό με το περιβάλλον. Η χρήση του συντελεί στο να επιτευχθούν οι στόχοι του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το υγραέριο εκπέμπει 15-27% λιγότερα γραμ./χλμ. αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τη βενζίνη. Η χρήση υγραερίου αποδεδειγμένα προσφέρει σημαντική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2, CO, NOx), εκπέμπει κατά την καύση του μόνο διοξείδιο του άνθρακα (CO2), οξείδια του αζώτου (NOx) και H2O (υδρατμούς). Τα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ κατώτερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, ενώ και οξείδια του αζώτου παρουσιάζονται σχεδόν 30 φορές χαμηλότερα σε σχέση πάλι με τα συμβατικά καύσιμα. Τα καυσαέρια που εκπέμπονται από την καύση του πετρελαίου και του μαζούτ περιέχουν επίσης μονοξείδιο του άνθρακα (CO), διοξείδιο του θείου (SO2) και αιθάλη (αιωρούμενα σωματίδια).